.FotbollNyheter

Dubbla korsbandssmällar för Djurgården

DIF Dam drabbas av två tunga avbräck när både Michaela “Sheila” van den Bulk och Kim Sundlöv tvingas till en långdragen rehab på grund av knäskador.

På sin hemsida rapporterar klubben:
Med en premiär runt hörnet i OBOS Damallsvenskan landar riktigt tråkiga besked hos tränare Joel Riddez som nu tappar två viktiga spelare inför den väntande säsongen. Ett hårt slag för främst Sheila och Kim naturligtvis, men även för laget och ett märkligt scenario med två korsbandsskador inom loppet av två dagar.
– Det är jättetråkigt. När den här typen av knäskador kommer vet man att det är långa rehabperioder. För Kims del fick hon en smäll i slutet av matchen mot Eskilstuna där det sedan visade sig att korsbandet var av. När det gäller Sheila hände det under träning när hon fastnade i gräset utan någon kontakt, så det är två helt olika situationer. Jäkligt tråkigt för oss, två spelare som har varit med under hela tiden som jag har varit tränare. Båda jobbar alltid stenhårt för laget och är viktiga för gruppen. Så det är klart att det är ett hårt slag att två så fina lagspelare försvinner. Båda är riktiga fighters som kommer att komma tillbaka men det här gör att vi inte kommer att kunna använda dem på ett bra tag, säger Joel med eftertänksamhet.
– Det här påverkar ju både spelare och ledare och man funderar så klart om det är något vi har gjort fel i träningsupplägg. Men det är svårt att analysera varför de här skadorna uppstår.

Därmed hamnar truppen i ett läge där en komplettering kan bli nödvändig, enligt Joel som redan har börjar fundera på lösningar.
– Vi är ju nere på 16 utespelare och det är numerärt lite för lite. Vi vet att det är sju allsvenska matcher fram till sommaren så ska vi ta in någon ska det också vara kvalitet. Men vi tittar på det och ser hur vi ska gå vidare, konstaterar Joel.

Allra tuffast är det givetvis för Sheila och Kim själva vars kommande säsong redan nu är förbi men dår båda ändå visar järnkaminstakter och är beredda att kämpa hårt för att komma tillbaka.
– Jag är självklart väldigt besviken över att säsongen är över innan den knappt börjat. Men eftersom ingenting kan förändra det kommer jag att ta till mig den här erfarenheten som något som kan göra mig starkare, både som spelare och rent personligen. Jag vet att jag har väldigt många bra människor runt omkring mig som kommer att hjälpa och stötta mig på bästa sätt genom den här perioden, berättar Sheila van den Bulk.

Samma mentalitet återfinns även hos Kim Sundlöv som är redo för att kriga på med sin rehab med en positiv grundinställning i botten.
– Den här säsongen får jag heja på från sidan. Det kommer vara jobbigt, men jag kommer få se underhållande fotboll.  Min inställning är att jag ska göra allt jag kan för att kunna dra på mig den blårandiga tröjan igen, förklarar Kim.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close