.Nyheter

Yeah! Running – Stockholms nya löpargrupp för kvinnor

Kraften i att se kvinnor i alla åldrar springa tillsammans har vi genom Tjejmilen fått uppleva ända sedan 1984. Nu utökar Marathongruppen möjligheten för kvinnor i Stockholm att springa tillsammans även under träningen. Träningen i Yeah! Running är gratis och leds av löparcoacher i tre olika fartgrupper från gå/jogga till spring.

Yeah! Running är en löpargrupp som välkomnar alla sorters löpartjejer, från den som vill börja springa till den som redan idag springer regelbundet. Här får alla kvinnor den utväxling de behöver för att bygga upp sin löpning mot ett mål på 1 mil, Tjejmilen den 31 augusti. Tre olika fartgrupper (gå/jogga, jogga, spring) ses vid 13 tillfällen med start tisdag 16 april. Varje träning utgår från centrala platser i Stockholm med erfarna peppande coacher.

– Fler och fler kvinnor springer och har löpning som sin primära träningsform, och samtidigt ökar andelen kvinnor bland de som deltar i motionsevenemang. Men löpträning går också mot att bli alltmer socialt och att ha träningskompisar runt omkring sig kan vara det som är avgörande för att man kommer igång med kontinuerlig träning. Med Yeah! Running vill vi kunna knyta samman vår historia och erfarenhet med den kraft och nyfikenhet som finns i moderna löpargrupper idag. Vi hoppas och tror att det kan vara ett koncept som på sikt sprider sig över landet, säger David Fridell, marknadschef på Marathongruppen som är initiativtagare till Yeah! Running.

Tjejmilen lockar varje år tusentals tjejer och är Sveriges största tjejevent. En del springer loppet för att sätta nytt personbästa, andra gör det för att springa en mil för första gången. Ja, det finns egentligen lika många anledningar som springande kvinnor till varför löparskorna snöras på, något Marathongruppen uppmärksammar i kampanjen #jagspringerför som lanserades sommaren 2018. Yeah! Running har startat för att bli en mötesplats för springande kvinnor under året, ett säkert sätt att träna tillsammans, bli peppade av varandra samt lära sig mer om löpning. Tyngdpunkten i löpargruppen är rörelseglädje, träningen läggs upp för att fokusera på det som är skönt och bra för kroppen utan att lägga fokus på att hålla en viss hastighet. Målet är istället att det är träningspepp och energi deltagarna ska ta med sig från träffarna.

– Det känns roligt och viktigt att få coacha kvinnor att komma igång med sin löpning samt få större självförtroende när de är ute och springer, säger Terese Alvén, en av löparcoacherna i Yeah! Running. Att rörelseglädjen är i fokus under våra träningsträffar istället för tidshets är fantastiskt. Det tror jag gör att fler kvinnor våga testa det magiska i att springa tillsammans i grupp.

Läs mer på yeahrunning.se

Relaterade artiklar

Back to top button
Close