.HandbollNyheter

Utdömda AIK ska kvala sig kvar – “Ingen raggarhandboll direkt”

Trots att läget tidigare i vintras var kritiskt, närmast hopplöst, klarade AIK att knipa kvalplatsen i Handbollsligan, på Hammarbys bekostnad.
Nu väntar en rysarserie mot Varberg.
– Vi tråkar ut våra motståndare, det har varit nyckeln till vändningen, säger Adam Tumba.

Graven var grävd.
Stenen var ristad.
Då reste sig liket och gick.
– Efter 13 raka förluster från seriestarten har vi hela tiden haft som mål att nå just kvalplatsen. Att vi nu går in i de matcherna efter att ha besegrat IFK Kristianstad i sista omgången gör att självförtroendet är på topp.
Vad gjorde ni annorlunda den senare delen av säsongen?
– Vi insåg vad vi behövde fokusera på att få en ”vi-känsla” och ett bra grundspel där vi tråkade ut motståndarna. Som senast mot Kristianstad. Handen var uppe i varje anfall. Vi har haft en oregelbunden taktik.
Oberäknerliga AIK alltså?
– Ja, och det har inte varit någon raggarhandboll direkt. Lite småtråkigt kanske, men det är vårat sätt att skrapa ihop poäng.
Vad betydde segern mot Kristianstad
– Jättemycket. Att vi slagit svenska mästarna gör att vi går in med en extra positiv känsla i kvalet.
Varberg gjorde länge upp med OV Helsingborg om segern i Allsvenskan, och var det svåraste tänkbara motståndet från den serien.
– De har fullsatt i sin hall och det blir härliga matcher att spela. Men vi är också bra och många i laget har rutin från kvalspel dessutom. För mig kommer det vara som att spela slutspelsmatcher i LUGI. Processen att möta samma lag i upp till fem matcher är häftig.
Hur blir det för din del nästa säsong?
– Jag vet inte. Jag har möjligheten att stanna ytterligare en säsong, men är öppen för alternativ, säger Tumba.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close