.Fotboll

AIK:s guldhjälte lämnar för spel i USA

AIK Fotboll är överens med den amerikanska Major League Soccer-klubben Orlando City SC om en omedelbar transfer för backen Robin Jansson. Det blev 31 tävlingsmatcher för Jansson i AIK-tröjan och han noterades bland annat för det avgörande målet då AIK i höstas tog klubbens tolfte SM-guld genom tiderna.

– Robins historia är unik. Transfern till AIK, utvecklingen i AIK och hjälterollen i Allsvenskans sista omgång är tre delar som ingen ens funderade på i början på mars 2018. Med mindre än tio månader kvar på avtalet är vi överens med Robin och Orlando City om att en försäljning är nästa kapitel för honom. För AIK Fotboll är den sammantagna bedömningen att vi med de medel som vi tjänar ska kunna återinvestera på ett sätt som gör att det utvecklar truppen på både kort och på lång sikt. Vi önskar Robin all lycka med de utmaningar som han nu vill anta och hälsar honom välkommen tillbaka i framtiden, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.
– Ända sedan den dagen som jag kom till AIK har jag blivit väldigt bra mottagen och fått ett bra stöd från spelare, ledare och fantastiska supportrar. Jag har haft en underbar tid i AIK och förra året lyfte vi Lennart Johanssons pokal tillsammans. När den här möjligheten med Orlando City dök upp var det ett äventyr som jag ville testa på. Jag hoppas att våra vägar möts igen i framtiden, säger Robin Jansson.

Den 3 december 2018 meddelande förbundskapten Janne Andersson att Robin Jansson tagits ut till januariturnén i Qatar med det svenska A-landslaget. Debuten för Sverige skedde mot Finland (0–1) inför 326 åskådare på Al Sadd Sports Club i Doha den 8 januari 2019 då han i tröja nummer 17 bildade mittbackspar med lagkaptenen Alexander Milošević och spelade hela matchen.
Det blev 31 tävlingsmatcher i AIK-tröjan för Robin Jansson och han noterade tre mål och en målgivande passning.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close