.HandbollNyheter

Ödesmatch för Hammarby – “Nu finns det inte utrymme att dalta”

Handbollsligan är inne på upploppet och i botten kan konstateras en sak.
Någon måste komma sist – och sannolikt blir det antingen nästjumbon AIK eller jumbon Hammarby (även Karlskrona och Önnered riskerar att åka ur).
– För många spelare blir det en av de viktigaste matcherna i karriären, säger Martin Dolk.

Under fredagen spelar Hammarby något av en ödesmatch, hemma mot Önnered klockan 18. Klubbens marknadsavdelning har gjort sitt och löst så det är fri entré – vilket borgar för storpublik.
Och hemma i ”Jerka” är Bajen oftast betydligt bättre.
– Att det väntas bli storpublik i en sådan här match betyder otroligt mycket. Naturligtvis påverkat det vår prestation och det kan rentav vara den avgörande faktorn.
– Jag vet att det kommer att vara mycket känslor inblandade i den här matchen.
Att det är just Önnered som står för motståndet är en liten fördel i sammanhanget.
– Vi vet att vi kan vinna den här matchen sett till grundkapacitet lagen emellan. I en del matcher går man in med dåligt självförtroende redan från start, nu är det annorlunda. Dessutom är det inte många i Önnered som är vana sådant här tryck.
Vad vill du ska fungera bättre än tidigare i just denna match?
– För vår del måste vi köra för fullt en hel match för en gångs skull. Nu finns det inte utrymme att dalta i 30 minuter – gasen i botten direkt.
Finns det inte risk för övertändning då?
– Jo men det är enklare att komma ur den trenden på hemmaplan. Det blir lättare att justera sitt fokus.
Dolk köper snacket om ojämnhet.
– Tidigare har det varit så att om en liten detalj dippat så raserar resten av spelet också. Nu måste alla, både de rutinerade och de mer gröna lirarna, verkligen leverera. Och ärligt talat det är sådana här matcher man älskar att spela – och titta på. Jag rekommenderar verkligen att gå på den här matchen.
Hur mycket Hammarby är det i dig personligen?
– Mycket. Jag har spelat i klubben sedan 2006 och har nyss förlängt kontraktet med ett år till. Oavsett om vi håller oss kvar eller inte så vill jag inte avsluta min karriär med en skitsäsong. Min skada, en stressfaktur och en brutet ben (i två omgångar, senast i somras) har börjat lätta. Nu spelar jag ganska smärtfritt, jag måste bara hitta alla delar med både fysik och det handbollstekniska.
– Naturligtvis hoppas jag att det blir en fortsättning i Handbollsligan och inte i Allsvenskan.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close