.FotbollNyheter

Djurgårdens damer jagar semifinalplats

Tolv säsonger har gått sedan Djurgården/älvsjö försvarade sitt guld i Svenska Cupen för damer.
Herrlaget å andra sidan har en tital att försvara.
Till helgen kan båda lagen nå semifinal.

Djurgårdens herrar ställs i ett sprakande derby mot Hammarby i en kvartsfinal under söndagen.
Damlaget däremot spelar lite i skymundan sin gruppspelsfinal (som kan ge en semifinalplats) mot Eskilstuna under lördagen.
– Det vore fantastiskt att nå två semifinaler till helgen, säger Joel Riddez, sportchef och tränare i Djurgården dam.
2-1 mot Uppsala i den första gruppspelsmatchen följdes upp med 4-0 mot Örebro. Ända krävs det seger borta mot Eskilstuna för att gå vidare på lördag.
– Eskilstuna är ett stabilt lag med många erfarna damallsvenska spelare. Över lag är vi ganska jämna och jag bedömer det som en 50/50-match. Senast mot Örebro syntes det att formkurvan pekar åt rätt håll.
Hur har förberedelserna varit annars under försäsongen?
– Vi tränar på uppvärmt konstgräs, så där finns inget att klaga på. Sedan tycker jag att vi har fått till en bra mix och förstärkt med rätt karaktärer. Att Olivia Schoug och Olivia Folkesson har anslutit är naturligtvis speciellt, vi har inte haft landslagsspelare på länge och nu har vi plötsligt två. samtidigt har vi fyra spelare i truppen som kommer från de egna leden.
Bortsett från Cupen, hur ser du på säsongen 2019?
– Alla tränare i hela Sverige säger förmodligen nu att de har ett minst lika bra lag som föregående år, men jag tycker verkligen att vi har det. Men vi får väl se. Snart är smekmånaden över och resultaten får tala, säger Joel Riddez.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close