.Nyheter

Fokus på ungdomar under Stockholm Horse Week

När LGCT Stockholm & Stockholm Horse Week drar igång startar veckan upp med en Ungdomsdag som presenteras i samarbete med Stockholms Läns Ridsportförbund. På torsdagen kommer alla ungdomar upp till 18 år få möjlighet till ett attraktivt biljetterbjudande samt bjudas in till inspirationsföreläsningar.
–Vi är stolta över det rika föreningsliv som vi har i Sverige. Det här är ett sätt för oss att erbjuda ungdomar att tillsammans inspireras av både toppsport och föreläsningar, säger Johan Pagerup, VD Stockholm Horse Week.

Den 13-16 juni samlas världens bästa ryttare och hästar i Stockholm för Longines Global Champions Tour och Stockholm Horse Week. Fyra dagar fyllda av hoppning och dressyr på högsta nivå för både seniorer och U25 ryttare.

Torsdagen bjuder på både fyrstjärnig internationell dressyr med lilla rundan, Lövsta Future Challenge International U25 dressyr och hoppning. Där till finns det även en nationell hoppklass med Sverigeeliten samt en öppen träning för de internationella hoppryttarna som ska rida LGCT-klasserna.
– Torsdagen startar starkt med ett matigt program med något för alla. Extra kul är att vi har en riktigt bra nationell klass för våra svenska ryttare, säger Sara Johansson, tävlingsledare LGCT Stockholm & Stockholm Horse Week.

Ungdomar i centrum
I samarbete med Stockholms Läns Ridsportförbund erbjuds alla ungdomar upp till 18 år att ta del av en ungdomssatsning under torsdagens tävlingar. Det kommer att vara två inspirationsföreläsningar som presenteras inom kort och det kommer även finnas chans till att mingla med andra ungdomar. För att så många som möjligt ska kunna ta del av Ungdomsdagen och torsdagens tävlingar finns det ett biljetterbjudande där ungdomarna kan köpa två biljetter till priset för en.
– Vi vill satsa på våra unga medlemmar och vi ser det som en unik möjlighet för dem att de får lov att ta del av ett evenemang på den här nivån och samtidigt kunna träffa varandra och utbyta erfarenheter, säger Anneli Grimborg, verksamhetschef Stockholm Läns Ridsportförbund.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close