.HandbollSporter

Tre matchbollar för GT Söder – kan nå SHE på lördag

Sex poäng kvar att spela om och ledning med fem pinnar.
Mycket ska till om GT Söder ska missa avancemang till SHE och redan på lördag, i hemmamatchen mot HK Drott, kan kontraktet bli klart.

Vaggo Schöjlin, som nyligen förlängt sitt kontrakt med GT Söder över nästa säsong, är tränaren som tidigt under säsongen förklarade att hans lag skulle ta Allsvenskan med storm.
Och som GT Söder fräst fram! Som en grythund i ett kaninhål fullt med leverpastej.
– Vi vill röra om i grytan ordentligt. Och vi har bara påbörjat den resa vi är ute på just nu.
Märker du några spänningar nu när ni är så nära SHE?
– Ja, lite grand. Men jag ska påminna laget om hur snacket var innan säsongen startade och fortsätta prata om att vi ska arbeta med mod och stolthet.
Kunde du ana den här framgången?
– Självklart. Jag ser sådant andra inte ser och i det här laget såg jag starka individer och ett enormt handbollskunnande. De behövde “bara” bli samspelta – då visste jag att det fanns mer att hämta. Samtidigt fungerar det inte att ta genvägar. Man kan inte bygga ett lag genom att skynda sig fram eller hoppa över saker.

Vaggo Schjölin.

Om GT Söder skulle tappa poäng mot Drott räcker det med seger mot Tumba borta eller Tyresö hemma för att säkra SHE-kontraktet.
Hur ser det ut inför lördagens match?
– Det har varit lite skavanker tidigare, men nu ska alla spelare vara tillgängliga. Vi möter ett hungrigt Drott som har allt att spela för – de kämpar för livet lite längre ner i tabellen. Vi är jagade av hela serien just nu.
Det krävs psyke av er nu – finns det?
– Det tåls att diskutera. Erfarenheten finns inte, men nu får tjejerna lära sig att leva med det.
Ni föll ihop helt mot Spårvägen för ett tag sedan…?
– Exakt, sådant kan ju hända. Men det var en speciell match. Det blev tilt hos alla spelare – samtidigt. Helt otroligt! Samtidigt som vi mötte ett lag med krigarinstinkt.

GT Söder spelar sina matcher i Sköndalshallen med en maxkapacitet på cirka 200 personer. Det lär vara fullsatt på lördag klockan 15 när laget tar emot Drott.
– Publiken lär sitta i ribbstolarna och hänga upp sig i selar i taket om det behövs. Det är en gympahall utan riktig läktare.
Om GT Söder tar steget upp i SHE kommer laget inte att spela kvar där. Vart de får sina spela sina matcher då är ännu oklart.
– Det är upp till förbundet. Sjöstadshallen och Eriksdalshallen är två alternativ – men just nu har vi har ingen aning. Jag ser det bara som positivt att komma ifrån Sköndalshallen, som för övrigt skulle kunna byggas om med en läktare på ena sidan. Dels för sponsorerna och för matcharrangemanget, dels för tjejerna.
Just hallbristen är annars en het potatis i Stockholm.
– Situationen är tuff. Vi har tyvärr de dummaste politkerna man kan tänka sig i den här stan. De förstör för kommande generationer gällande allt från välmående till integration när de inte inser värdet i ett fungerande föreningsliv – där det krävs fler hallar för att kunna driva en bra verksamhet.
– Det är för övrigt inte bara hallfrågan som är nedprioriterad. Damidrotten, inte minst i Stockholm, har verkligen fått stå i skymundan. Det är inte klokt egentligen och jag hoppas att media fattar vilken bedrift det här laget genomför just nu, säger Vaggo Schöjlin.

GT Söders Rebecca Eriksson på framfart.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close