.FotbollNyheter

Akropolis värvar starkt

Akropolis IF rustar starkt inför säsongen i division ett norra – och kanske kan de 2019 lyckas med det de varit så nära att göra förut – nämligen att nå Superettan.
Senaste nyförvärvet: Spångasonen Pontus Åsbrink.

Den 26-årige mittfältaren kommer närmast från IFK Mariehamn i den högsta ligan i Finland. Men i Stockholmsfotbollen gjorde han sig tidigt en namn i BP där han i A-laget gjorde fem säsonger i Allsvenskan och Superettan (122 matcher). Han har även gjort två säsonger i IK Frej.
– Det känns väldigt bra att ha skrivit på för Akropolis IF och samtidigt flytta tillbaka till Stockholm. Detta blir en ny typ av utmaning för mig, jag ser framemot att hjälpa laget till en bra säsong och förhoppningvis en väldigt bra tabellplacering, säger Åsbrink.
– Akropolis spelar en offensiv och rolig fotboll, detta passar mig som spelare ypperligt. Jag gillar den satsningen som klubben gör i år.
Georgios Gogas tror mycket på sitt nyförvärv.
– Pontus är en offensiv mittfältare som vi har följt under en längre tid.Trots sin unga ålder (26 år), så har han en gedigen erfarenhet från spel i de högre divisionerna. Han har spelat över 200 matcher de senaste åtta säsongerna och snittat på 25 matcher från start.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close