.IshockeyNyheter

AIK förstärker i jakten på SHL

Efter att ha förlorat tisdagens hemmamatch mot Västerås tätnar kampen om seriesegern i Allsvenskan.
Inför fortsättningen har AIK dock sannolikt tillgång till sitt nyförvärv Brian Cooper.

Sex omgångar återstår av Allsvenskan och AIK har tre poängs försprång ner till Oskarshamn. Allt talar för att dessa båda lag gör upp i den allsvenska finalen.
Vinnaren där (bäst av fem matcher) möter jumbon i SHL (Timrå) – där en direktplats till SHL ligger i potten.
Förloraren i den Allsvenska finalen får sedan en ny chans i play-off.
För att bättra på sina chanser har AIK plockat in backen Brian Cooper som sannolikt är spelklar inför torsdagens bortamatch mot Karlskrona. Den 25-årige herren från Nashville Predators gör sin första sejour i Europa.
– Det är annorlunda att spela här, men det var enkelt att anpassa sig.
Hur ser du på att spelet inte är lika fysiskt?
– Äsch, vi spelar fysiskt på träningarna och tydligen har AIK de största forwardsen i ligan. Hittills har det bara varit fart fart fart – och det är bara att vänja sig. Jag gör det enkla och lyssnar på hur tränarna vill att jag jobbar.
Beskriv dig själv som spelare?
– Jag jobbar hårt i den defensiva zonen och vinner förhoppningsvis en del dueller för att sedan, om det är läge, även bidra offensivt. Jag är bra på skridskorna och att transportera pucken och ska försöka ta tillvara på det.
Vad visste du om AIK sedan tidigare?
– Ingenting, men jag har spelat med en del svenskar och de hade bara positivt att säga om klubben och Stockholm som stad. Uppenbarligen är det stora målet att nå SHL och lyckas vi med hoppas jag kunna stanna kvar i klubben. Om det inte blir så hoppas jag att någon annan klubb här uppskattar mina kvalitéer.

Fakta
Lag 1-2 från Hockeyallsvenskan gör upp i en final. Matcherna spelas i bäst av fem matcher. Segraren är kvalificerad för spel i direktkval till SHL, och får möta lag 14 i SHL i bäst av sju matcher.
AIK har spelat i Allsvenskan sedan säsongen 2014/2015.

Odds:Karlskrona 2,70
Oavgjort 3,95
AIK 2,26

Relaterade artiklar

Back to top button
Close