FotbollNyheter

Ny högerytter klar för Hammarby

Hammarby har gjort klart med 17-åriga yttern Filippa Graneld. Närmast kommer Lidingö-fostrade Graneld från spel med Djurgårdens F19-lag, där hon gjorde åtta matcher från start i höstas – och lika många baljor, nära en tredjedel av dom blårandigas målskörd.

Graneld, som även har F17-landslagsspel på meritlistan, var involverad i Bajens mål då hon provspelade mot Eskilstuna. Hon kommer att spela i tröja nummer 2.

Filippa Graneld fostrades i IFK Lidingö men bodde i USA mellan 2015 och 2017, där hon spelade i National League, serien för de förenta staternas 32 bästa ungdomslag. Sedan hemkomsten till Stockholm har hon tillhört Djurgårdens F19-lag. Sedan hon blivit bästa målskytt i distriktslagsturneringen Cup Kommunal kallades Graneld till F17-landslaget, där hon debuterade mot Nederländerna. Framemot vårkanten i fjol togs hon sedan ut till EM-kvalets Elite Round, men bröt otajmat nog foten i samma veva och tvingades avstå.

Efter fullbordad rehab har Graneld, som utöver högerytterpositionen också trivs i anfallet och på innermittfältet, varit i full träning med det damallsvenska A-laget. Efter en ordentlig funderare kom hon dock fram till att spel med Hammarby är rätt 2019, då hon befann sig i en situation liknande Emilia Larssons i Linköping – och är i behov av en nystart, snarare än att som tonåring stångas mot A-landslagsmeriterad offensiva lagkamrater. Och den satsningen gör alltså Graneld på Hammarby IP.

– Det ska bli spännande att följa Filippas utveckling under året. Hon har gjort ett bra intryck i inledningen och jag hoppas och tror att hon tar de kliv hon behöver för att bli en bra seniorspelare, säger sportchef Johan Lager.

– Det här känns jättebra! En bra miljö och rätt steg för mig att ta i min utveckling. Jag ser verkligen fram emot att jobba hårt för att bli en bättre fotbollsspelare i Hammarby, säger Filippa Graneld.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close