.InnebandyNyheter

Derbydags: AIK-Djurgården

Ända sedan AIK åkte ur Superligan har Stockholmsinnebandyn hamnat i skymundan.
Därför är helgens derby mellan AIK och Djurgården ett efterlängtat möte.

När det forna storlaget AIK åkte ur Superligan i våras, efter att ha s.pelat i högsta serien sedan år 2000 och tagit guld 2006 och 2008, stod Stockholm utan ett elitlag.
– Det har varit en lång process sedan AIK åkte ut. Då ville ”alla” lämna och vi fick till stor del börja om i klubben. Jag har plockat in unga spelare från Stockholmsområdet och sådant tar tid att utveckla. Därför tycker jag att det gått bra utifrån förutsätningarna, säger Hedståhl beträffande den fjärdeplats som just nu innehas, vilket leder till kval.
Frågan är vad det ska kvalas till…?
– Jag är inte säker på att det kommer inte spela någon roll om vi slutar etta eller fyra. sannolikt kommer det att bildas en ny liga med förmodat 16 lag. Men det rådet väldigt delade meningar om den nya ligan som vad jag vet bara en klubb från Superligan anmält sig till. Det är kaos i innebandysverige just nu, så ingen vet var det kommer sluta. De får effekter för de Allsvenska lagen också. Vi får se vart det slutar.
Vad har hänt med AIK rent sportsligt under säsongen?
– Vi har ändrat på allt. Hur vi spelar, hur vi tränar och hur vi rekryterar.
– Vår kapten Patrik Hagberg är kvar och några trogna till. De är AIK:are i märgen och vill ta stort ansvar. Det är för dem det är störst skillnad jämfört med förra året. Dels spelmässigt, men också det mentala. Alla vill ju slå AIK. Det ingår en speciell press när man representerar AIK.
Vad betyder det att spela ett derby mot Djurgården?
– Många i laget är uppväxta som AIK:are. Man förlorar inte mot Djurgården helt enkelt.
– Jag hoppas att det kan bli uppemot 1400 åskådare vilket skulle vara en nyttig energiboost för Stockholmsinnebandyn. Vi behöver ett lag i högsta ligan.
När är AIK tillbaka i högsta ligan igen?
– Hösten 2019. Det är plan A. I ett kval blir vi jättefarligt.

NordicBets odds:

AIK-Djurgården
1,65-6,00-2,85


Fakta:

AIK Innebandy är den år 1996 bildade innebandysektionen inom idrottsklubben AIK. Sektionen bildades ur den tidigare klubben Solna IBK. Herrlaget spelade i Sveriges högsta division på herrsidan, Svenska Superligan, från år 2000, men flyttades 2018 ner till allsvenskan efter att säsongen 17/18 ha slutat näst sist. Klubben vann under perioden två SM-guld och två SM-silver och blev europeiska cupmästare för klubblag vid tre tillfällen

Relaterade artiklar

Back to top button
Close