.HandbollNyheter

Skuru jagar SHE-seger – Farmarklubben Nacka HF jagar Allsvenskan

Stockholmshandbollen har smugit under radarn ett bra tag.
Men nu är det det grejer.
Såväl Skuru som farmarlaget Nacka agerar segermaskiner i SHE respektive division ett norra och nu är en organisationsförändring på gång.

Skuru går en kamp för att SHE-seger – och har fortfarande allt i egna händer.
Farmarlaget Nacka HK skenar hem divison ett norra – men kommer inom kort att brytas loss från Skuru för att bli sin egen förening. Som farmarlag får de nämligen inte lov att ta steget upp i Allsvenskan.
Beslutet togs strax innan årsskiftet.
– Det är bra på så sätt att vi kan erbjuda unga talanger att spela en nivå högre. Jag tycker att det är en fördel att man kan erbjuda en miljö där unga spelare kan utvecklas i bästa möjliga mån. Som Stockholmsklubb kommer vi inte att hamna i en situation där vi i Skuru köper in spelare från agenter i Europa. Därför kändes detta som ett självklart beslut.
Nacka har varit uppe i Allsvenskan tidigare och brutit samarbetet med Skuru.
– Samarbetet kommer att finnas kvar, men den enda negativa aspekten blir att vi inte kommer inte ha möjlighet att plocka upp spelare under en säsong i samma omfattning. Man kan byta spelare mellan lagen till och med den 15 februari. En spelare som byter klubb efter det, från Nacka till Skuru exempelvis, måste tillhöra sin nya klubb i minst 14 dagar. De går alltså inte bara att byta tillbaka hur som helst.

Nacka HF leder division ett norra stort och det ska mycket till om de ska missa direktplatsen till Allsvenskan. Senast vann de seriefinalen mot Kungsängen med 33-19…
Skuru förlorade premiären mot H65 Höör och de båda lagen har sedan gått helt rent. Fortsätter lagen att vinna väntar en seriefinal i sista omgången där Skuru har chansen att gå förbi tack var för dagen klart bättre målskillnad.
– Vi har faktiskt vunnit de två senaste mötena nere i Höör, poängterar Kardell.
Hur är läget i truppen? Börjar du lätta på träningen för att komma i toppform redan nu?
– Njae, inte ännu. Vi tränar på hårt hela tiden, allt handlar om att komma form för slutspelet. Sedan är det ju så att vi avslutar med Sävehof hemma och Höör borta, då måste vi släppa lite på träningsintensiteten.
Skadeläget?
– Ulrika Olsson har tagit bort gipset efter sin handskada för en dryg månad sedan. Tyvärr fick vi en korsbandsskada i helgen på Ellen Voutilainen, född 00. Annars är alla tillgängliga.
Två lördag väntar match mot LUGI. Ett lag som fått tillbaka sin lagkapten Olivia Löfqvist efter en lårskada och som krossade Önnered på hemmaplan senast.
– Jag tycker att LUGI är det fjärde laget sett till kapacitet efter ossHöör och Sävehof. Det är kul att få möta de bättre lagen i serien eftersom vi inte sätts på samma prov i de flesta andra matcherna. Det är enklare att tända till mot bättre motstånd. Det finns även lite mer jobb för mig att göra i förberedelserna och det är kul.

Nordicbets odds finner ni här.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close