.HandbollNyheter

Hammarby omstartsladdade i Tyskland: “Vi gjorde samma sak ifjol – vann två raka direkt då”

Hammarby Handboll har under VM-uppehållets senare del varit på matchträninsgläger (Winter Cup) i Tyskland och spänt musklerna mot flera Bundesligaklubbar.
Resultatmässigt har laget inte räckt till, men tempomässigt torde det ha gett en del inför återstarten av Handbollsligan – där Hammarby har sin existens att spela för under våren 2019.

Sexbollarsförlust mot Bergischer, tre mot Lübbecke (tyska andraligan) och hela 16 i baken mot Melsungen.
– Det var en nyttig resa på många olika sätt, menar Patrik Fahlgren, speldirigent och navet i Hammarbyhjulet.
Ni är ju redan vana att förlora…?
– Jo, men vi åkte dit för att få chansen att komma bort från allt annat och vara tillsammans. Vi gavs tid för att reflektera och umgås inför omstarten. Men också för att få chansen att möta tufft internationellt motstånd. På flera sätt var det en investering i hela spelartruppen.
– Vi har lagt tid på att samla ihop oss efter alla skador, fyra korsbandsskador, och har fått tänka om en hel del. I handboll handlar mycket om vem som har vilken roll på planen och där har vi nog kommit ikapp.

Fahlgren pinpointar en intressant detalj:
– Vi gjorde samma sak förra året och det gav bra resultat – då vann vi två matcher direkt. Det blir mer matchlikt att möta sådana lag istället för att möta lokala lag. Och för flera av de yngre killarna i laget var det kanske en karriärshöjdpunkt – att få mäta sig med stjärnor i den största ligan. alternativet var att stanna hemma och träningsspela mot lokala lag.
Du drar ett tungt lass i Hammarby. Hur tär det mentalt och fysiskt?
– Säg så här; det har varit skönt med lite ledighet och att få koppla bort handbollen ett tag. Att få träna i lugn och ro. Nu känner jag mig både stark och spelsugen.
Hur ser du på att möta RIK i en omstart?
– Vi var nära ta poäng av dem i första matchen för att sedan får rejält med spö senast. Båda de matcherna spelades i Göteborg. Nu har vi hemmahall och det handlar om att ta revansch.
Hammarby ligger näst sist, en poäng före AIK. Jumbon åker ur serien, de tre närmsta lagen får kvala.
– Vi har kniven mot strupen i många matcher, men måste gilla läget. Jag tror att det är nyttigt att många i laget varit i liknande situationer tidigare och vet vad det handlar om, säger Fahlgren.

Nordicbets odds på Hammarby-RIK.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close