.HandbollNyheter

GT Söder på väg mot SHE – “Vi har vad som krävs”

Fyra poängs ledning (och bra målskillnad) med sju omgångar kvar att spela.
GT Söder har finfina möjligheter att vinna Allsvenskan och ta sig till SHE.

Under torsdagen vankas det Stockholmsderby i Sköndalshallen. GT söder tar emot Spårvägen och skulle vid seger sätta rejäl press på sina motståndare i typen av tabellen.
En av de viktigaste spelarna i GT Söder är Johanna Widgren. En flexibel niometersspelare som öser in mål, och som spelade i Bodens andralag när de gick upp i SHE för två säsonger sedan.
– Vi har vad som krävs för att gå upp i SHE, säger hon bestämt.
– Stundtals spelar vi riktigt bra handboll. Vi måste “bara” försöka hålla den nivån i 60 minuter. Vi har ett helt nytt lag jämfört med förra säsongen och det ger en trygghet av att spela med varandra en längre tid.
Nya har fyra poäng ner till Eslöv (som ni möter borta i nästa omgång) och har chansen att rycka nu?
– Jag hoppas och tror på avancemang. Men man ska komma ihåg att vi haft tur med resultaten i andra matcher den senaste tiden. Nu har vi allt i egna händer. Samtidigt floppar vi också ibland.

Johanna Widgren.

Hur ser du på mötet med Spårvägen?
– Det gick ju bra senast vi mötte dem och vi vill fortsätta bygga på det vi gjort bra. Framför allt har vi fått igång försvarsspelet och när vi stänger igen bakåt kommer även de lättare målen framåt. Dessutom har det blivit fler som levererar på varje position.
Beskriv din roll i laget?
– Jag ska göra mål, lite förenklat. Mina lagkamrater är bra på att sätta mig i bra lägen även om jag också gillar en spelfördelande roll. Anfallsmässigt försöker jag att bredda mig och det är lite speciellt i det här laget med att alla niometersspelare kan spela på olika positioner där ute. Det är inte styrt på samma sätt som i en vanlig niometersuppställning.
Som Bodentjej, hur hamnade du i Stockholm?
– Jag studerar på Juristprogrammet, det var därför jag flyttade till Stockholm. Att det blev GT Söder handbollsmässigt berodde på att jag ville ha mycket speltid – och i Skuru hade jag nog inte fått det.
Hur är det att spela inför 1200 personer i Boden jämfört med under 100 i Sköndalshallen.
– Haha, det är väldigt stor skillnad, men det har blivit större intresse ju bättre det gått för oss och även om det är lite folk så blir det hög stämning i den lilla hallen, avslutar Johanna Widgren.

Nordicbet erbjuder odds på matchen här.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close