.FotbollNyheter

Finländare från Ajax till AIK

AIK Fotboll och den nederländska klubben AFC Ajax från Amsterdam är överens om villkoren för en permanent övergång för den 19-årige finske U21-landslagsmannen Saku Ylätupa och avtalet stäcker sig till och med den 31 december 2022.

– Saku har farten och bollkontrollen som sitt signum och hans egenskaper kommer att hjälpa oss att utveckla vår offensiv. Hans ålder gör att det finns enormt med potential att utveckla och vi är stolta och glada över att vi har nått fram till ett avtal med Ajax och Saku om en gemensam framtid, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström till aikfotboll.se.
– Jag är riktigt stolt, glad och exalterad över att skriva på för en så stor klubb som AIK och jag ser fram emot att inleda det hårda arbetet med laget. Jag längtar redan efter att säsongen ska starta, säger Saku Ylätupa.

Den 8 januari 2019 debuterade Saku Ylätupa för det finländska A-landslaget då man mötte Sverige (1–0) inför 326 åskådare på Al Sadd Sports Club i Doha, Qatar då han under förbundskapten Markku Kanervas ledning inledde på bänken i tröja nummer 20, men ersatte Lassi Lappalainen i den 68:e minuten. I matchtruppen var även de före detta AIK-spelarna Eero Markkanen och Robert Taylor uttagna. Tre dagar senare spelade Saku sin andra A-landskamp, och första från start, då Finland mötte Estland (1–2). Han har även spelat landskamper med det finska U21-, U19-, U18- och U17-landslaget sedan 2014. I U19-landslaget var han även lagkapten.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close