.InnebandyNyheter

Åkersberga IBF stormar mot division ett

Det ska mycket till om Åkersberga inte tar sig till division ett till nästa säsong.
Laget leder sin division två-serie stort under ledning av 26-årige Fredrik Carlvik.
– Klubben bygger långsiktigt och hör verkligen hemma i en högre serie, säger Carlvik.

Den egna spelarkarriären dumpade han för länge sedan.
Det är tränaryrket Fredrik Carlvik bestämt sig för att satsa på istället.
– Som 18-åring fick jag chansen att träna ett P95-lag och det var då jag först att det är detta jag ska göra. Jag har alltid haft ett genuint innebandyintresse, men tränarbyten stimulerar mig mest. Möjligheten att forma och utveckla både individer och lag är väldigt motiverande och roligt. Mina personliga mål är att bli tränare på SSL-nivå eller varför inte landslagsnivå. Detta är hur som helst mitt kall.

I Åkersberga verkar karriären ta ordentlig fart just nu.
– Jag trivs otroligt bra i den här klubben. Det finns en innebandykultur här och klubben hör hemma i högre serie.
Å andra sidan behövde vi bygga kontinuitet inför den här säsongen.
– Klubben satte ett tydligt mål att vi ska bygga långsiktigt och den genomgår just nu en stor generationsväxling. Laget åkte ur i fjol, men vi knöt näven och fick behålla i stort sett alla spelare.
Summera säsongen hittills?
– Nästan allt har gått enligt plan.
Nu ska det mycket till om Åkersberga missar division ett. Laget leder seren och bakom jagar lag som kommer att tacka nej till en eventuell division ett plats.
– Både Råsunda och Hammarbyhöjden har tackat nej till en eventuell division ett plats, så visst ser det bra ut för våran del. Men vi ska göra jobbet hela vägen och vi vill ha plusstatistik på alla lag.

Serien verkar rätt ojämn?
– Ja, tyvärr är det en väldig klyfta mellan det bästa och sämsta laget i serien. Vi vill framåt med innebandyn generellt och försöker skapa bra arrangemang på hemmamatcherna. Tyvärr är det väldigt skralt organiserat på en del bortamatcher.
Åkersberga vann senast med 2-18 mot Tumba och till helgen väntar en ny “given” (?) seger mot Runby.
– Inte given! De är ett gäng rutinerade gubbar, med betoning på gubbar, som tidigare har spelat högt upp i seriesystemen. Många av dem hade kunnat vara föräldrar till mig och mina spelare. Vi får inte ge dem någon tid utan bara mala ner dem och springa ifrån dem, säger Fredrik Carlvik.

NordicBet erbjuder odds på matchen här.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close