.IshockeyNyheter

Segelstorps IF i topp i ettan – söker akut nya spelare

Segeltorps IF går starkt i den östra hockeyettan och är med och slåss om förstaplatsen som leder till positivt kval mot Allsvenskan.
Men spelarbristen är stor och ny efterlyser klubbens tränare spelare.
– Vi behöver både backar och forwards av division ett-klass. Klubben erbjuder ingen lön, men vi är ett skönt gäng som krigar för varandra, säger Mikael Österblom.

Tillsammans med Hammarby toppar Segeltorp tabellen i divison ett östra. Starkt jobbat av en nykomling kan man tycka – och det tycker även tränaren Mikael Österblom. Inte minst eftersom laget nu efter nyår har haft svåra förutsättningar.
– Jag är impad av var killarna presterat nu efter jul. Vi har haft nio man borta på grund av skador. När vi vann i Nyköping var vi bara 13 man. Men laget har spetsspelare som spelat i högre divisioner och de spm tidigare bara spelat i division två har verkligen höjt sig.
Österblom beskriver sitt lag som väldigt offensivt. Samtidigt är de det lag i serien som släpper in minst mål.
– Målsättningen är fortfarande att kvala vidare via ”bakvägen” mot Allsvenskan. Vi ska inte vara inblandad i bottenstriden hur som helst och som det känns nu ska vi klara det, trots skadesituationen. Ifjol kunde jag plocka upp juniorer, den möjligheten finns inte nu.
Centern och nyckelspelaren Gustav Björklund bröt foten på nyårsafton på väg in i en taxi och fyllde på en redan lång skadelista.
De som spelar får slita hårt – och det håller inte i längden. Därför efterlyser nu Segeltorps IF fler spelare.
– Vi behöver både backar och forwards av division ett-klass. Klubben erbjuder ingen lön, men vi är ett skönt gäng som krigar för varandra. Det är bara att höra av sig.

Nordicbet erbjuder odds på matchen här:
Vallentuna: 2,35
X: 4,35
Segeltorps IF: 2,25

Relaterade artiklar

Back to top button
Close