.HandbollNyheter

Skånelas herrar toppstrider i Allsvenskan – mot åttonde raka segern?

Efter en darrig start fräser Skånela på imponerande vis i Herrallsvenskan i handboll.
Sju raka segrar kan bli till åtta när laget beger sig till Tyresö under lördagen

Tränare Jimmy Karlsson (bilden) var själv med och spelade när Skånela senast var uppe i högsta serien. Då, för fem säsonger sedan, var laget upp och vände – och har sedan dess huserat i Allsvenskan.
– Äsch. Vi lägger inte så mycket vikt på det och pratar aldrig om tabelläget.
Men ni har väldigt bra läge för kval till handpollsligan, närmsta lag under sträcker är sex poäng efter?
– Vi fokuserar bara på nästa match. Det är 16 poäng kvar att spela om och vi vet om att vi kan både vinna och förlora mot varje lag. Jag har inte ens tagit orden ”kval till Handbollsligan” i min mun (förrän nu), men alla är medvetna om att vi är i en fin sits.

Varför går det så bra nu?
– Vi har hittat rätt speciellt i defensiven och i kombination med mycket målvaktsräddningar innebär det att våra motståndare har svårt att få hål på oss. I de två senaste matcherna har vi bara släppt in 19 mål. Ändå har vi extremt många procent kvar till maximala insatser,
Hur ser det ut i truppen?
– Vi har haft hyfsat flyt med skador och sjukdomar. Nu i veckan kommer vi kunna matcha de flesta och dessutom är Iris Ganibegovic tillbaka efter en fingerskada.

HandboLlen är het i Skånela. Damerna sniffar på en direktplats till SHE och herrarnas utvecklingslag leder division ett.
– Jag har 18-19 gubbar som håller hög Allsvensk klass i truppen. Då gäller det att ha fingertoppskänsla att spela rätt spelare, man måste ge de unga chansen.
Kanske mot Tyresö som ni ”borde” slå?
– Na, vi tar varenda match på allvar. Det spelar ingen roll om vi möter topp- eller bottenlag det blir oftast jämna matcher. Laget lägger nivån efter motståndet vilket ger oss i ledarteamet gråa hår. Så jag förväntar mig en tuff match mot Tyresö, de är ett ungt lag med höga toppar.

Nordicbet erbjuder odds på matchen här:
Tyresö: 7,35
X: 15,00
Skånela: 1,10

Relaterade artiklar

Back to top button
Close