FotbollNyheter

Hammarby värvar 18-årig mittback efter Gothia Cup-scouting

Hammarby har under flera perioder haft mittbacken Kossounou Odilon på besök, och nu är formaliteterna klara – den 18-årige ivorianen har skrivit på sitt personliga kontrakt med Hammarby, vilket sträcker sig över fyra år.
– Odilon är en spelare med mycket stor potential, säger sportchef Jesper Jansson.

En förstärkning som varit klar sedan länge är nu äntligen på plats – Kossounou Odilon gör i dag sitt första pass med laget som Hammarbyspelare.
– En mittback som har alla förutsättningar – fysiskt, tekniskt och sett till spelförståelse – att gå riktigt långt. Vi har stora förhoppningar på honom, och även om han bara är 18 år så kommer han att i högsta grad konkurrera om en startplats från dag ett, säger Jesper Jansson.

Odilon har alltså gjort många träningar, och enstaka matcher, med Hammarby tidigare. I omgångar har han sedan 2016 varit på besök i längre perioder hos Hammarby, för att träna med laget och bekanta sig med Stockholm och Bajenkulturen. Upplägget har alltså varit detsamma som för Abdul Halik Hudu som skrev på sitt avtal med Hammarby förra året.
Just när det gäller Odilon fick Hammarbys chefsscout Mikael Hjelmberg upp ögonen för honom under Gothia cup 2016, och bjöd in honom till Hammarby direkt efter turneringen.

– Det har varit en lång och gedigen process att få honom till Hammarby. Vi agerade snabbt efter att vi såg honom i Gothia Cup. Han har varit här i fyra längre omgångar, och vi har även följt honom på plats i Elfenbenskusten. Han är utbildad i ASEC, som är en av de bästa och mest framgångsrika fotbollsakademierna i Afrika, och han är en fantastiskt spännande spelare med en exceptionell talang som vi äntligen är i mål med, säger Mikael Hjelmberg.

Redan på fredagen gör Odilon sin första träning som Hammarbyspelare, en tillvaro han minst sagt ser fram emot.
– Det här är en dröm som går i uppfyllelse. Det här har känts rätt från första början, och jag är väldigt glad att vara här. Nu är det hårt jobb som gäller, säger Kossounou Odilon.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close