.FotbollNyheter

Djurgården plockar in duo

Djurgården plockar in den 21-årige strikern Adam Bergmark Wiberg från Gefle. Adam har skrivit på ett fyraårigt kontrakt med DIF.
Även Elliot Käck är klar för järnkaminerna.

Djurgården skriver på sin hemsida:
“Transferfönstret står på vid gavel och Djurgården rekryterar ny anfallskraft från Gefle i form av forwarden Adam Bergmark Wiberg. Fast egentligen handlar det om en hemvändande stockholmare som påbörjade fotbollskarriären i Täby FK och nu återvänder till huvudstaden för att dra på sig sitt favoritlagströja.”
– Det känns fantastiskt för mig. Jag är ju djurgårdare sedan barnsben och har stått på Sofia så det är en mäktig känsla, berättar Adam som ursprungligen kommer från Täby där han påbörjade sin fotbollskarriär.
– Jag har spelat i Täby under hela min ungdomstid fram till sista året i U19 och efter det gick jag till Gefles A-lag. Jag trodde att det skulle vara ett större steg men det gick bra. I början var det kanske lite tufft men när man kom in i det efter några veckor var det en nivå som var lagom för mig just då. Men det har varit två tuffa säsonger i Gefle, ena säsongen klarade vi oss precis kvar och nu senast åkte vi ur vilket var tråkigt.
Nu väntar en ny utmaning med allsvenskt spel i DIF för Adam som känner sig redo för nästa nivå.
– Det är ett steg som är lagom för mig just nu och jag tror att det är på en nivå där jag kan leverera.
Fotbollsrötter som förpliktigar

Djurgården sportchef Bosse Andersson har under en längre tid haft ögonen på anfallstalangen som dundrade in mål i parti och minut i Täbys U19-lag och som sedan tagit ytterligare kliv framåt genom spel i Superettan.
– Han är fostrad i Täby och valde att gå till Gefle där han nar haft en fin utveckling. Det är en ung spännande forward som är väldigt snabb och han gjorde tio mål i Superettan. Vi har haft koll på honom under året och fört en dialog med Gefle under en tid så vi är jätteglada att han kommer och spelar för oss, berättar Bosse som ser många fina spetskvaliteter hos Adam.
– Han är löpvillig, snabb och har många av de egenskaper som krävs för dagens anfallare. Det ska bli väldigt spännande att följa honom under den kommande tiden och han kommer säkert att få en spännande utveckling och triggas av konkurrensen i DIF.

Även Elliot Käck är klar för Djurgården. Kontraktet lyder på tre nya år.
Efter ett år i norska IK Start styr Elliot Käck hem igen.
– Det finns flera olika anledningar: det sociala, familjen men framför allt är det de sportsliga och det känns fantastiskt att vara tillbaka i Djurgården, säger Elliot som dessutom återser ett välbekant tränarpar på tisdagens inledande träning.
– Jag har haft Kim och Tolle under tre säsonger i Sirius mellan 2012-2014 och det är självklart en bidragande orsak också. Jag hade några av min bästa fotbollsår under den tiden och känner dem väldigt väl.

Närmast kommer Elliot från ett år i IK Start som blev en minst sagt dynamisk proffsresa.
– För att dra det kortfattat så var det mycket upp och ner. Vi hade en tuff vår med Mark Dempsey som fick sparken och tog därefter in en ny tränare, Kjetil Rekdal, som ändrade om mycket och vi hade en stark höst. Men vi ramlade ändå ur Eliteserien där det hade räckt med en poäng under de fyra sista matcherna och trots det lyckades vi ändå inte hänga kvar.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close