Nyheter

8 tips inför Handbolls-VM

Inför handbolls-VM i Tyskland och Danmark har NordicBet tagit fram en mängd olika långtidsspel inför turneringsstarten. Här går jag igenom mina bästa tips på spel som kan vara extra intressanta att lägga en slant på och följa under mästerskapet.

1A. SANDER SAGOSEN SKYTTEKUNG (6,00)

Jag är helt övertygad om att den norska storstjärnan Sander Sagosen, nyss korad till världens bäste handbollsspelare 2018, kommer att:

1. Dra ett tungt lass för Norge.
2. Spela i praktiken varje anfall.
3. Lägga straffar.
4. Ta mycket avslut. Det känns 50/50 att Norge går till semifinal, men det är inget måste. Spel om mindre placeringsmatcher kan rentav vara bättre för just detta spel.

Noterbart i sammanhanget är att en av de värsta konkurrenterna i den samlade skytteligan är Mikkel Hansen – lagkamrat i PSG. Den danske fixstjärnan gör ibland lite vad han vill från nio meter, men i PSG är redan nu Sagosen på samma, om inte en bättre, nivå. MEN! Hansen står i begrepp i att bli farsa för första gången nu i dagarna och nyblivna fäder i idrottsligt stora sammanhang brukar kunna svaja i prestationerna, Andreas Granqvist borträknad…


1B SANDER SAGOSEN MOST VALUABLE PLAYER (4,00)

Det går även att spela på Sagosen som mest värdefulla spelare. Och i nuläget, med de skador som Norge dras med, tyder mycket på att Sander kommer att få ta ett enormt ansvar.

Och har kapaciteten att bära Norge på sina axlar hela vägen till medalj. Ett av de värsta hoten där kan bli Jim Gottfridsson i Sverige till 15,00, värd en garderingsslant.


2. BAHRAIN BÄSTA ASIATISKA LAG (8,00)

Baharain är ett spännande land med asiatiska handbollsmått mätt. För ett år sedan förlorade man finalen i Asiatiska Mästerskapen mot Qatar efter förlängning. Återväxten är god. U19-landslaget vann sitt Asiatiska Mästerskap och över huvud taget är handbollen på frammarsch.

I gruppen ställs man mot Spanien, Kroatien, Makedonien, Island och Japan. Jag tror de har chans att vinna mot både Japan och Makedonien och har skrällchans mot Island och kanske rentav Kroatien. 4-5 poäng tror jag är rimligt. Ny coach är isländske Aron Kristjansson.

Det intressanta rent spelmässigt är att NordicBet erbjuder spel på bästa asiatiska lag i VM.

Qatar är megafavorit, 1,04, före Bahrain till 8,00. Därefter Koreasammanslagningen till 75 gånger och Saudiarabien till 150 gånger.

Visst ska Qatar vara favoriter i sammanhanget, men mest för att de har en på papperet enklare grupp. Förutom Sverige ställs de mot Ungern, Egypten, Argentina och Angola.

Argentina och Angola borde de rimligtvis slå, men sedan är de underdogs.

Spelet Bahrain till 8,00 som bästa Asiatiska lag får sig en syn.


3A. SVERIGE ATT TA MEDALJ (2,80)

När dessa rader skrivs har Sverige just krossat Ryssland i genrepet och allt såg fenomenalt bra ut. Mixen av ungt och gammalt ser ut att vara i perfekt balans. Rutinen kombinerat med ungdomar med genombrottsmöjligheter. Världsspelare på samtliga positioner.

Dessutom en drömlottning i gruppen man BORDE vinna och sannolikt inga jättedrakar som känns omöjliga i kampen om en semifinalplats.

Främsta vapnet: målvaktsparet Palicka och Appelgren. Troligen bästa målvaktsparet i VM.


4. SVERIGE ATT VINNA SIN GRUPP (1,40)

Angola, Argentina, Egypten, Ungern och Qatar. HUR ska de kunna missa gruppsegern? Matcherna spelas dessutom i Köpenhamn med mycket svenskt på läktarna.


5. DANMARK SLUTAR BÄTTRE ÄN FRANKRIKE (1,85)

Danmark går att spela även som slutsegrare till 3,50, men detta spel känns ändå intressant. Att spela ett mästerskap på hemmaplan, med DEN niometersuppställningen och i en grupp de borde gå rent i. Det borde räcka till final.

Jag är inte lika säker på att Frankrike når dit. Lite tuffare grupp, kanske en liten “mättnad” i VM där man har två raka guld.


6. TYSKLAND-KOREA, TYSKLAND LEDER I HALVTID (1,18)

VM på hemmaplan. Premiärmatch med fullsatt på läktarna. En av de sämsta motståndarna på andra sidan. Räkna med tysk kross, gasen i botten direkt och 18% i ren ränta. Per definition inget långtidsspel, men det är lika bra att lasta in redan nu.


7. SERBIEN-RYSSLAND, 1, (3,05)

Inte heller ett långtidsspel, men för intressant för att inte testa till VM-premiären.

Serbien har höga toppar. Minns att laget besegrade självaste Frankrike senast i EM. Flera äldre rävar har lämnat laget – och berett plats för nya förmågor som nu har världens chans at brösta upp sig mot “gubbgänget” Ryssland. Serbien har missat de två senaste årens VM, men har bästa laget på sex-sju år nu. Ryssarna imponerade inte ett dugg i genrepet mot Sverige och möjligtvis kan bolagen ha fel favorit i den här matchen. Jag tror på en jämn tillställning och ett oddsdrop under veckan.


8. BÄSTA SYDAMERIKANSKA LAG: BRASILIEN (1,60)

Brasilien är favoriter i denna interna kamp och ska så vara. För två år sedan förlorade man i åttondelsfinalen med uddamålet mot Spanien – och har ett bättre lag den här gången.

Jag tror att de kommer att överraska flera lag i den här turneringen.

“Motståndarna” Argentina och Chilie tror jag tar max 2 poäng var i sina respektive grupper. Argentina ska vinna mot Angola, men får nog svårt att ta fler pinnar där. Brassarna i sin tur “ska” vinna mot Korea, och har poängläge både mot Ryssland och Serbien.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close