FotbollNyheter

Paulsen lämnar Hammarby för Inglostadt

Hammarby har kommit överens med FC Ingolstadt i tyska andraligan om en summa för Bjørn Paulsen.
Därmed har Bajen nu sålt två av sina nyckelspelare under 2018 inom loppet av en vecka.

Tidigare i veckan sålde Hammarby Neto Borges till belgiska Genk, och nu är det alltså klart med ytterligare en försäljning. Efter en tids förhandlingar står det klart att Bjørn Paulsen går vidare till FC Ingolstadt.
– Under sina två år hos oss har Bjørn gjort stor nytta för Hammarby och blivit en stor profil som många hammarbyare har tagit till sina hjärtan. Vi hade gärna behållit Bjørn, men ibland måste man låta det kortsiktiga och vad hjärtat säger stå tillbaka, och agera utifrån vad som är bäst strategiskt och långsiktigt för klubben. Vi känner oss trygga med vår mittbacksbesättning, och i den här transfern tar vi hänsyn till Bjørn kontraktssituation och förstås det ekonomiska, samt hans egen vilja. Nu önskar vi Bjørn stort lycka till och tackar honom för allt han gjort för Hammarby, säger sportchef Jesper Jansson.

Bjørn Paulsen kom till Hammarby inför säsongen 2016, och tog omgående plats som startspelare, även om hans position inte var helt spikad. Det blev mestadels spel på olika positioner på mittfältet under hans första säsong, och det resulterade i åtta allsvenska mål och tre assist.

Under 2018 spelade han allra främst mittback, och var ändå fortsatt ett hot framåt, framför allt med sitt starka huvudspel. Det blev fem mål och fyra assist under hans andra och sista säsong i Bajen. Totalt spelade han 58 seriematcher för Hammarby.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close