.FotbollNyheter

Borges lämnar Hammarby

Hammarby och belgiska KRC Genk är överens om en övergång för Neto Borges, och vänsterbacken och hans nya klubb har nu tecknat det personliga avtalet.
Det meddelar Hammarby på sin hemsida.
– Vi hade gärna behållit Neto, men sett till den utveckling han har haft och vad han själv vill med sin karriär i kombination med det erbjudande Genk kommit med så känns det som en transfer som kommer rätt i tid, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

Neto Borges blev klar för Hammarby inför 2018, och anslöt till Bajentruppens försäsongläger i Portugal i februari. Nu står det alltså klar att han tid som Hammarbyare inte blev längre än ett år, när han nu ansluter till Genk och blir lagkamrat med förre Bajenspelaren Joseph Aidoo.

– Neto har haft en fantastiskt fin utveckling hos oss, där har han och tränarteamet har gjort ett fantastiskt jobb. Vi visste att han hade stor potential, och han blev redo att ta nästa steg fortare än vad vi räknat med. Det är precis så här vi vill jobba i Hammarby – identifiera och ta hit unga lovande spelare, utveckla dem och hjälpa dem att ta sig vidare, vilket förstås ger oss intäkter och förutsättningar att fortsätta Hammarbys utveckling, säger Jesper Jansson.

Försäljningen av Neto Borges är en av de allra största i Hammarbys historia, och just intäkterna från spelarförsäljningar är något klubbledningen jobbat målmedvetet med att få upp nivåerna på.
– Den här försäljningen är ett tydligt steg i klubbens utveckling, att vi faktiskt börjar få upp intäkterna för spelartransfers i nivå med de andra stora klubbarna i Allsvenskan. Vi ligger sedan flera år på en hög nivå när det gäller publik- och sponsorintäkter, och att vi nu även tar kliv när det gäller spelartransferintäkter gör att vi kommer att öka vår konkurrenskraft betydligt sett ur ett långsiktigt perspektiv, säger Hammarby Fotbolls vd Henrik Kindlund.

Neto Borges gjorde 26 allsvenska matcher och fyra assist för Hammarby under 2018 års säsong. Vi önskar Neto stort lycka till i Genk och i den fortsatta karriären!

Relaterade artiklar

Back to top button
Close