.HandbollNyheter

Skuru spellar sitt derby mot Skuru

Svenska mästarinnor 2001, 2004 och 2005.
Därefter 13 säsonger utan guld.
Nu ser Skuru starkare ut än på flera år.
– Kontinuitet är nyckeln, säger Jennie Linnéll.

Efter flera år med en enda avgörande SM-final avgörs SHE-finalen nu i bäst av fem matcher. Chanserna är goda att Skuru är ett av de lagen. Åtta segrar på nio matcher – blott uddamålsförlust i slutsekunden mot obesegrade H65 Höör – är imponerande papper.
Noterbart: skulle Skuru och H65 Höör mötas i en SM-final kommer inget av lagen att kunna spela i sina ordinarie hallar…
Efter EM-uppehållet inledde Skuru med seger mot bottenlaget Boden.
Vad fick ni för formbesked?
– Den matchen sa egentligen inte så mycket. Boden kom inte upp i nivå och vi gjorde som i så många andra matcher; kontrade sönder våra motståndare. I det uppställda anfallsspelet har vi fortfarande en hel del att jobba på, säger Linnéll.
Hur är formen för din egen del?
– Det är helt okej. Vi spelar ju så sjukt få matcher, blott 22 stycken i seriespelet, så kroppen mår fint. Nu blir det plötsligt två matcher på fyra dagar. Det är lite synd att det är så.

Har Skuru någonsin varit bättre?
– Jo, men det har de nog. Kullen med bland andra Nathalie Hagman och systrarna Westberg var stark, exempelvis. Men jag förstår frågan och det som gör oss så bra i år är att vi är en väldigt homogen grupp. Samspelet fungerar bra nu när vi fått arbeta med kontinuitet en längre tid.
Ynder torsdagen tar nackalaget emot Västerås.
– Faktum är att det är det närmaste vi kommer ett derby. Stockholm har fem lag i Allsvenskan, men bara ett i SHE.
– Västerås har fått in bland andra Emma Aarnio från oss under försäsongen och har på sistone fått tillbaka några spelare. De är ett lag med bred niometersuppställning och är ett ”äckligt” lag att möta.
– Många spelare i den här matchen känner varandra eftersom gått i samma gymnasium i Stockholm, så det kan nog bli en tight historia, säger Linnéll.

Nordicbets odds:
Skuru 1,01
X 18,0
Västerås 18,0

Klicka på länken för fler odds på matchen.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close