.HandbollNyheter

GT Söder leder Allsvenskan – “Vi ska ta Sverige med storm”

SHE ligger runt hörnet.
GT Söder leder damallsvenskan i handboll när serien kommit halvvägs – och har förutsättningar för att bli ett ännu bättre lag under den senare delen av säsongen.
– Jag siktar mot månen och är aldrig nöjd. Vi vill ta Sverige med storm, säger tränare Vaggo Schjölin.

När Vaggo Schjölin siktar mot toppen – då menar han det. Oavsett om det gäller bergsbestigning eller handboll.
Tidigare i år besteg han Mount Everest. Nu leder han GT Söder på vägen mot SHE.
Drömmer du alltid stort?
– Nej. Men jag har visioner – ett slutmål. Jag är aldrig nöjd om vi inte vinner. Jag kan inte ens stava till nöjd.
GT Söder gjorde inför säsongen 18/19 en liten satsning med målsättningen att slåss om en direktplats, eller kvalplats, till SHE. Efter sju vinster i de tio första omgångarna toppar Stockholmslaget, som spelar sina matcher i Sjöstadshallen, Allsvenskan.
– Vi ska bygga ett lag som tar klivet upp i SHE när vi väl är redo. Det är ingen brådska, men jag siktar mot månen och är aldrig nöjd. Vi vill ta Sverige med storm
Satsningen mot SHE har dock varåt på gott och ont.
– Det slutade en del spelare i samband med det. Vi fick ihop laget rätt sent i somras, men det blev bra. Vi är inte klara på långa vägar så man kan säga att resultatet så här långt har varit lite “för bra”.
Årets Allsvenskan har bjudit på en hel del överraskningar.
– Att serien ser ut som den gör, att den är väldigt öppen, är till vår fördel.
På individnivå menar Vaggo att han förfogar över ett topplag.
– Sedan behövs ett ytterligare et par pusselbitar för att spetsa till det. Jag tror att vi kommer att förbli ett topplag. Handbollskunnandet finns och jag tror att om man får ihop kollektivet ännu bättre under vintern kommer vi att bli ännu bättre som lag.

Några profilspelare i GT Söder är Johanna Vidgren (som gjorde 14 av 28 mål senast mot Skånela) som har SHE-rutin från Boden. Emma Petersson har blivit en försvarsspelare och formas nu till en tvåvägsspelare. Julia Gran, som kom från AIK, sprider väldigt mycket glädje och energi. Yasmin Domonji skjuter som en häst sparkar.
– Ingen spelare är den andra lik vilket är precis vad en tränare vill ha.
Hur ser du på Aranäsmatchen på lördag?
– Aranäs är ett riktigt bra lag. De besitter bra kvalitet i alla lagdelar, men det har inte lossnat för dem ännu. Kanske kan det handla om att de är nykomlingar. Vi kommer att ge allt och ska fortsätta vår resa – vi är långt ifrån klara, avslutar Vaggo Schjölin.

Fakta:
GT Söders damlag har sedan tidigare två säsonger högsta serien.
Herrlaget har dock ett antal säsonger i Elitserien. BK Söders herrlag spelade i Elitserien under åren 1990-1994. Åren 1996-1999 samarbetade man med Stockholmspolisens IF och spelade i Elitserien under namnet Polisen/Söder. Samarbetet upphörde efter att man degraderats 1999. BK Söder gick återigen upp i Elitserien 2002. Den här gången gick man samman med Djurgårdens IF som då spelade i en lägre division. Under namnet Djurgården spelade man fyra säsonger i Elitserien, även den här gången sprack samarbetet efter degradering.

Nordicbet erbjuder odds på matchen:

GT Söder: 1,09 -Oavgjort: 9,75 – Aranäs: 8,70

Relaterade artiklar

Back to top button
Close