.InnebandyNyheter

Hammarbyhöjdens mardröm: division ett

Kompisgänget i Hammarbyhöjden IBK står inför ett märkligt problem. De har blivit för bra för sitt eget bästa.
– Vi är ett gäng gubbar som lirar för att det är kul. Det skulle aldrig gå att lira i division ett, säger Richard Forsberg, tränare och spelare inför seriefinalen mot Åkersberga på söndag.

Till helgen väntar ett intressant derby mellan Hammarbyhöjden IBK och Åkersberga. Båda lagen toppar division två och ligger just nu på direktplats till division ett.
Åkersberga siktar på att återvända till division ett och toppar tabellen. Hammarbyhöjden är lirat i samma serie i sju säsonger och har egentligen inga andra ambitioner.
– Vi är ett gäng som spelat tillsammans länge, tidigare i Bajen, men sedan kom karriärslivet och då hamnade innebandyn i skymundan. Vi tog över Hammarbyhöjden i division fem och klättrade direkt upp till division två. Där trivs vi och där vill vi stanna.
Inget elittänk alltså…?
– Herregud nej. Vi har en träning i veckan; då värmer i målvakterna i fem minuter och kör sedan “match”. Ibland är vi 13 – ibland är vi 23. Sedan är fokus på att snacka skit i duschen och omklädningsrummet och till helgen är det match.

I Hammarbyhöjden spelar flera herrar som varit med i större sammanhang. Anton Lithén har ett förflutet i Superligan. Men livet i division två går “under radarn”.
– Tvåan är Stockholms högsta serie, men en av de bästa sakerna är att vi kan lägga matchtiderna själva. Vi har valt att spela vid 19-tiden i Västertorpshallen – då kan man vara med familjen hela helgen, åka iväg och ändå hinna hem till matchen.
Aldrig tidigare har Hammarbyhöjden haft ett så bra lag, med ett så bra slagläge i serien.
Är du lite orolig för att det går så bra?
– Ja, faktiskt. Förbundet sa förra året att man måste säga nej till division ett senast 31 december, men de har inte gjort det i år. Kanske har de tagit bort den regeln? Det blir problem om vi ska spela division ett. Det kan vi inte göra! Hålla på med resor till Motala och liknande och träna tre-fyra gånger i veckan. Inte en chans, Vi får lösa det på något sätt.

Hur ser du på Åkersbergamatchen då? Vinner´ni den är det ju toppchans på division ett?
– Åkersberga har samma lag nu som när de åkte ur division ett ifjor och blir ett tuff nöt att knäcka.
– Men vi hatar att förlora och älskar att knäppa juniorerna på fingrarna. Så vi går för seger. Men inte med den moderna innebandyn. Vi gillar att rulla boll och är lite mer old school-innebandy. Är man 40 bast som många av oss och ska jaga 23-åringar så blir det problem, så vi backar hem och försvarar oss som vanligt.
Cyniskt och trist? Inte alls.
– Vårt lag har ändå gjort flest mål i serien.

Nordicbet erbjuder odds på matchen här.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close