.HandbollNyheter

Tyresö favoriter i derbyt mot Spårvägen

Såväl Tyresö som Spårvägen härjar just nu i Allsvenskan, på jakt efter att återvända till högsta serien (SHE).
På lördag möts de båda Stockholmslagen i ett laddat derby.

Tumba, GT Söder, Tyresö Handboll och Spårvägens HF.
Det är Stockholmslagen som gör upp i damernas Allsvenska. Tyresö kommer närmast från en övertygande seger mot Drott, men har annars inte blivit det topplag som många kanske anade innan säsongen.
– Förutsättningarna ändrades i sensommars med två nyckelspelare som drabbades av långtidsskador, det påverkade såklart negativt. I somras tappade vi även tre spelare till SHE, säger tränare Thomas Hedlund.
Men är du nöjd med poängskörden så här långt?
– Nja, jag kan samtidigt känna att vi borde ha tagit några poäng till. Så känner vi nog i hela gruppen. När vi spelar bra gör vi det väldigt bra, tyvärr har vi även haft rätt rejäla dippar.

I laget spelar två landslagsspelare – för Finland. Annika Näräkke och målvakten Jenna Logi Peltola.
– Jenna har varit väldigt duktig hittills och legat på mellan 40-55 i räddningsprocent i matcherna. Hon har ersatt Evelina Eriksson som gick till Skuru på bra sätt. Annika har kommit in med rutin, så vi har riktigt bra spelare på vänsterkanten. De har båda kommit in bra i laget och trivs i gruppen.

Hur ser du på stundande derby?
– Det kommer inte att skilja många mål åt något håll – utan kommer att bli mycket kamp. Isabella Andersson, som är inlånad från Skuru, är Sveriges bästa 00:a och hon kommer sannolikt att spela den här matchen för Spårvägen. Det blir en utmaning.
– Jag tror ändå att vi vinner. Normalt sett brukar det vara 3-400 personer på läktarna och det kommer nog några till nu när det är derby.

Hur ser återväxten i klubben ut rent generellt annars?
– Den är god. Vi har flera lovande 00:or och 01:or och ett utvecklingslag i division ett. Det finns mycket spelare och vi har en väldigt bra besättning med tränare och ledare, avslutar Thomas Hedlund.

Nordicbets odds:Tyresö HF – Spårvägens HF:

1,53-8,85-2,70

Relaterade artiklar

Back to top button
Close