.HandbollNyheter

Tumbas AIK har tänt till efter trendbrott

Efter tolv (!) raka förlustmatcher i Handbollsligan tog AIK Handboll senast sin första seger mot Karlskrona.
Och nu har jakten på förnyat kontrakt inletts på riktigt.

På söndag tar AIK emot klassiska LUGI i Solnahallen. Ett lag Adam Tumba, ja, morfar var DEN Sven Tumba, känner väl. Adam lämnade nämligen Lund-klubben för AIK inför 18/19-säsongen.
Hur har det varit för dig att förlora så mycket?
– Jag har aldrig varit med om det förut – så det har tärt på psyket. Samtidigt har vi hållit uppe en bra laganda och det har hjälpt att vi varit nära flera gånger. Men det har varit tufft.
Det märktes att segern mot Karlskrona betydde mycket för er?
– I stunden när matchen var slut var det euforisk glädje hos oss spelare. För klubben betydde det supermycket också. Vi har potentialen och växer som lag.
Har ni börjat göra någonting annorlunda?
– Njae… Nötandet med att spela ihop ett nytt lag har varit betydelsefullt, men framför allt har anfallsspelet gått från att vara katastrof till bra. Vi har kommit till fler lägen. Mycket handlar om att ha tålamod och att inte nypa första bästa läget.

Hur har intresset för AIK Handboll varit?
– Nu senast mot Karlskrona var det ändå bra, när ungdomarna kom för att titta på oss. Annars har det varit skralt med publik. Det har också en en omställning, vi har fått bygga stämningen själva inom laget.
Hur kommer det kännas att möta LUGI?
– Jag har många goda vänner i laget så det ska bli kul – och en häftig utmaning. Det kommer säkert att bli mycket mindgames och psykningar. Jag riktar in mig på att få Hampus Jildenbäck ur balans, haha.
Kan ni störa LUGI?
– Jadå, abslolut. Swinging LUGI gör fortfarande skäl för sitt namn. Jag tror absolut att vi har chans, säger Adam Tumba.

Nordicbets odds på matchen AIK-LUGI 4,90-11,00-1,30

Relaterade artiklar

Back to top button
Close