Nyheter

Parkourpark invigs på Värmdö

Den 1 december kl. 12 invigs Parkourparken i Gustavsbergs centrum. Kom och upptäck den nya anläggningen och njut av härliga uppträdanden från GK Värmdö och parkourföreningen No2DrugsFit4Life Värmdö.

Intresset för parkour har ökat kraftigt i Värmdö de senaste åren. För att ge bättre förutsättningar för de som vill utöva parkour har det nu byggts en parkourpark intill Musikens hus och skateparken i Gustavsbergs centrum.

– Det känns både roligt och viktigt att kunna erbjuda Värmdöborna ytterligare en lättillgänglig yta för spontanidrott, säger Fredrik Sneibjerg (L), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Just parkour är på stark frammarsch i Sverige och vi i Värmdö vill gärna främja intresset för sporten och dess utveckling.

Arkitekten som ritat parken ligger bakom flera liknande projekt runtomkring i Stockholm. Ungdomarna i GK Värmdö, parkourföreningen No2DrugsFit4Life Värmdö och Gymnastikförbundet har tillsammans med arkitekten och Värmdö kommun arbetat fram hur parken ska se ut. Ytan är försedd med belysning och öppen att användas för alla som vill. Projektet är delvis finansierad av Stockholms idrottsförbund.

Invigningen som är öppen för allmänheten sker i själva Parkourparken och inleds klockan 12.00 med ett invigningstal av Fredrik Sneijbjerg (L).

Relaterade artiklar

Back to top button
Close