.Nyheter

Fryshusets Basketgymnasium fyller 20 år

1998 startade Fryshusets Basketgymnasium på initiativ av Fryshusets grundare Anders Carlberg.

Både lärare och pedagogik hämtades från den redan existerande vuxenskolan på Fryshuset som bar sitt namn efter Sune Martinsson, en pionjär inom skolväsendet och tillika en av Anders lärare i Gubbängsskolan.

Anders ville kunna erbjuda något i Stockholm för de unga som ville satsa på basketen, man ville behålla talangen lokalt. Att unga behöver en passion i livet, för att kunna utvecklas och så småningom förändra världen, var något som Anders trodde starkt på.

Det första året bestod skolan endast av en klass basketelever, men snart utökades antalet allteftersom flera andra passionerade intressen tillkom. I dag huserar gymnasiet över 1000 elever. Skolan har under dessa 20 år varit med och utvecklat landslagsspelare, WNBA-spelare, proffs och ligaspelare samt basketcoacher på högsta nivå.

— Det är jätteroligt att Basketgymnasiet växt och blivit så stort som det är idag. Vi tror och hoppas att vi kan erbjuda unga en plats att växa och utvecklas, där det finns vuxna förebilder som ser och stöttar dem, säger Kristina ”Kicki” Öman, verksamhetsutvecklare på Fryshuset Basket

20-års jubileet firades med match mot Alvik, där Herrlaget hämtade upp 20 poäng och slog Alviks basketbollklubb på hemmaplan! Dessutom bjöds det på AW-mingel innan matchen, musik, tävlingar och dansuppträdanden för alla som på något sätt varit en del av Basketgymnasiet under dessa tjugo år.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close