.HandbollNyheter

Handbollen lyfter i Kungsängen

Kungsängens SK har på kort tid avancerat rejält i seriesystemet, både på herr- och damsidan.
Idag spelar båda representationslagen i division ett och damlaget har häng på en Allsvensk plats.
– Vi startade damlaget för fem år sedan i division fyra. Så det har gått snabbt, säger ordförande Michael Linde.

Handbollen har tagit stora steg i Kungsängen de senaste åren.
– Vi har en stor ungdomsorganisation i ryggen med sammanlagt 20-25 lag i seriespel. Del har gett oss möjligheten att fylla på med egna spelare. Tidigare Kungsängenspelare som återvänt till oss som bidragit stort till de sportsliga framgångarna på både dam- och herrsidan.
– När herrlaget vann division två var det bara två stycken som inte var egna produkter.

Damlaget ligger efter sju omgångar på tredje plats med sex segrar och en förlust. Laget är med andra ord väldigt nära Allsvenskan, eftersom Skurus obesegrade farmarlag Nacka HK inte får spela högre upp än i division ett. Främst är det HK Silwing Troja som laget gör upp (de senare har bättre målskillnad för dagen).
I helgen spelar damlaget borta mot Tyresö Strand.
– Vi är försiktigt optimistiska. Vårat mål har varit att hålla oss kvar, sedan har det ju gått fantastiskt bra. Men vi pratar inte i de termerna ännu.
Långsiktigt då?
– Våra förutsättningar att skapa någonting är just ungdomsverksamheten – där vi satsar på välutbildade. Samtidigt är det viktigt med representationslag högt upp i seriesystemet – så de duktiga spelarna kan stanna. V ser på vår ungdomssida att fler och fler spelare kommer till rikslägren och nyligen hade vi en spelare med i U16-flicklandslaget.

Herrlaget har 2-0-5 efter sju matcher i division ett norra och spelar kommande helg borta mot IFK Tumba. I fjor slutade laget fyra i division ett norra, på ”fel” sida om kvalstrecket till Allsvenskan.
Intresset för båda lagen är stort.
– Det märkte vi redan ifjor. Vi fyller hallen med publik, mellan 300-350 personer per match.
Att Kungsängens handbollsframtid ser ljus ut finns det ytterligare aspekter som talar för.
– Nästa år kommer Upplands Bro-gymnasiet att starta en idrottsprofil med handbollsinriktning. Det kommer att gagna både skolan och våra spelare, avslutar Linde.

Kan Kungsängen vinna mot HK Tyresö Strand? Nordicbet delar ut 1,90 i odds.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close