.NyheterÖvriga sporter

Klätterstjärnor till Akalla

Startfältet i årets upplaga av La Sportiva Legends Only är imponerande och i år bjuds publiken på något alldeles extra. Klätterlegenden Chris Sharma tävlar i bouldering igen.

Återigen lyckas arrangörerna locka världens främsta klättrare till Sverige och La Sportiva Legends Only. Förra året möttes världens bästa damer. I år är det dags för världens bästa herrar att utmana varandra.

Bland deltagarna i La Sportiva Legends Only finns bland annat vinnaren av den totala världscupen i Bouldering 2018 Jernej Kruder. Dessutom vinnaren av Asian Games och regerande Legends vinnaren Jongwon Chon och Alex Megos som under året blev den 3:e klättraren någonsin att klättra 9b+. Och Chris Sharma.

– Att Chris Sharma tävlar i bouldering igen är smått sensationellt. Alla deltagare är fenomenala klättrare, men att en av klätterhistoriens stora legender är tillbaka är fantastiskt. Jag vet att det kommer att bli fullsatt och lovar en otrolig stämning i Klättercentret Akalla när tävlingen drar igång, säger Björn Pohl, Klättercentret Stockholm.

La Sportiva Legends Only är en boulderingtävling som är en av tre tävlingsdiscipliner inom klättring. Eftersom boulderproblemen under La Sportiva Legends Only presenteras i förväg får publiken en unik chans att både se de topprankade klättrarna träna på problemen innan tävlingen och se dem in action på klätterväggen i den tuffa tävlingen. Förra året introducerades ett nytt moment i tävlingen som innebar att ett av boulderproblemen presenteras först under tävlingen.

– I år får det hemliga problemet en något större betydelse. Dessutom har vi en helt ny väggsektion och utvalda grepp som gör att det rent visuellt kommer att se bättre ut än någonsin. I övrigt gäller samma utmaning som alltid – att hitta exakt rätt nivå mellan ”näst intill möjligt” och ”omöjligt”, säger Björn Pohl, Klättercentret Stockholm.

Line up La Sportiva Legends Only 2018:

  • Jernej Kruder, Slovenien
  • Jongwon Chon, Korea
  • Alex Megos, Tyskland
  • Chris Sharma, USA
  • Ray Sugimoto, Japan
  • Alexey Rubtsov, Ryssland

Mer om de meriterade klättrarna som deltar i La Sportiva Legends Only 2018 hittar du här

La Sportiva Legends Only 2018 genomförs den 24 november, Klättercentret Akalla. Tävlingsstart vid 19.00. Dörrarna öppnas klockan 17.00.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close