.FotbollNyheter

Värmdö IF och Djurgårdens IF skriver samarbetsavtal

Värmdö IF:s ordförande för fotbollssektionen, Micael Ericsson och Ola Danhard, ansvarig för dam, ungdom och akademi i DIF signerar ett strategiskt samarbetsavtal.
– Vi ska skapa förutsättningar för våra ungdomar rörande utbildning och utveckling samtidigt som vi lägger en ny strategi för våra representations- och A-lag, säger Micael Eriksson, IF Värmdö IF.

Avtalet bygger på ett utbyte i olika fotbollsrelaterade frågor som hållbarhet- och föreningsutveckling, utbildning, spelar- och ledarrekrytering, ungdomsfotboll och mycket annat som är av intresse för fotbollens utveckling.
Micael fortsätter:
– En viktig hörnsten för att lyckas är ett strategiskt samarbete med en allsvensk klubb.

Ytterligare en viktig hörnsten är den nyligen rekryterade Per Johansson som kliver in i rollen som sportchef. Pers första och största fokus kommer att vara att rekrytera ledare till nästa säsong och att påbörja arbetet med den nya handlingsplanen.
Ett första steg i samarbetet mellan Värmdö IF och DIF var när Värmdös U16-spelare var bollkallar i matchen mot Östersund FK. Nästa steg är att gå igenom utbildningsbehov inför kommande säsong och andra utvecklingsfrågor.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close