.HandbollNyheter

Spelkrönikan: Dags för första AIK-poängen?

Hetast ikväll?

Reprisen på SM-finalen mellan HK Malmö mot IFK Kristianstad.
Förra säsongen vann Malmö båda (!) sina matcher på hemmaplan. Därutöver förlorade de med uddamålet på slutesekunden borta och torskade sedan finalen i förlängningen.
Hade IFK kristianstad något boogieteam i Sverige förra säsongen var det HK Malmö – i Malmö.
Senast svarade Malmö för en mycket imponerande kraftsamling då man trots både skador och en tidig utvisning på Adam Lönn lappade till Alingsås på bortaplan. Jag förväntar mig inget annat än en jämn match här och tror nog att IFK Kristianstad kan få sitt första poängtapp här.
Utgångstips: 25-25.

AIK har nio raka torskar.
Men det har varit nära poäng flera gångar. Som vid 18-19 hemma mot Sävehof och 20-22 borta mot RIK.
Nu ställs man mot RIK på hemmaplan. Laget är fått till en stabilitet bakåt och gjorde senast mot IFK Kristianstad sin bästa match framåt på hela säsongen.
RIK har inte imponerat jättemycket, men har ändå varit lite bättre än jag förväntat mig. Jag tror på en jämn matchbild här och då är det faktiskt oddsen på AIK som tilltalar mest.
1,69 på AIK -3,5 känns bra – och den som vill fingra på raka ettan till 4,35 kan nog få gott spänningsvärde när man följer matchen.
Utgångstips: 23-23

2009 slutade HK Malmö, som nykomlingar, på åttonde plats i Elitserien.
Sedan dess har nykomlingarna i serien aldrig tagit en bättre placering.
IFK Ystad kan bli laget som bryter den trenden. Laget ligger på åttondeplats i ligan nu, och då har man ändå haft en rätt risig poängskörd på så vi att man underpresterat mot enklare motstånd.

På lördag möter IFK Ystad Karlskorna på bortaplan, Nu är laget revanschssuget (efter tappet i slutminuten mot Önnered) och lagen har faktiskt redan spelat en match mot varandra i Blekinge i år. Då vann IFK med 19-27.
Jaja. Karlskrona är bättre nu. Men den här tvåan tar jag gift på. Körsbärslikör, typ.
Utgångstips: 23-29

Förresten! Lyssna gärna på vår pod med IFK:s spelgeni Henrik Knudsen. Om hur sportchefer “förhandlade” med basebollträn, om när han tvingades bo i en husvagn – och varför han spelar handboll mer eller mindre gratis.
https://skanesport.se/2018/10/27/nordicbets-handbollspod-hutteboll-27-mot-henrik-knudsen/

På tal om Ystad. Ystads IF lirar ju hemma mot GUIF. En match jag ska besöka personligen. Eskilstunalaget har fyra raka förluster och plattmatchen senast mot Karlskrona var rena katastrofen. Landslagsuppehållet kom lägligt för dem.
YIF får tillbaka Jakob Nygren och Alexander Borgstedt medan GUIF har frågetecken på viktiga Mathias Thulin (hälproblem). YIF vinner – lätt och jag tycker att linjedemonen Mario Lipovac ser allt vassare ut – han får nog en bra kväll.
Utgångstips: 32-25

IFK Skövde är STEKheta just nu – trots två raka förluster (varv den ena med uddamålet borta mot IFK Kristianstad…) . Det ser ut att bli slutsålt på torsdag hemma mot Sävehof och nu ska man tillbaka på sgerspåret igen mot ett ojämnt Sävehof. För en dryg månad sedan vann Skövde i Partille Arena med 24-32. Jag tror på ny seger här.

***

I SHE tar Boden emot Sävehof. De senare har åkt på en korsbandsskada på Johanna Lindvall Haggren vilket betydde mer ansvar på Emma Fernis på H6.
Nu kommer Sävehof naturligtvis att vinna stort ändå, linan på 1,90 ligger på 12 bollar, och det är väl rimligt – Boden är bedrövliga bakåt och släppte in 38 mot Skövde.
Men det intressanta i ett större sammanhang är att skadesituationen i Sävehof, Skuru och H65 Höör sannolikt kommer att bli avgörande. Det lag som klarar sig lindrigast undan bär favoritskapet – och just nu har mitt finaltips på H65-Skuru stärkt sina aktier.

Det mest intressanta spelmässigt?
Jag tror att Sävehof dödar matchen tidigt. 1,78 på att de leder med minst 6 mål i halvtid är taget.

Utgångstips: 16-31 (8-18 i paus)

***

Dagens boostade trippel från Nordicbet finner ni under #lovethebet.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close