.Nyheter

Nytt gymnasieprogram med inriktning på hästsport

Runsten Equestrian lanserar till hösten 2019 en helt unik idrottsprofil i samarbete med Gymnasieskolan JENSEN norra i Stockholm.
Profilen är framtagen för elever med höga ambitioner med både studier och idrott. Eleverna läser Ekonomiprogrammet på JENSEN gymnasium Norra och har ett specialanpassat schema så att de samtidigt kan elitsatsa på ridning med inriktning hästhoppning.

Schemat för idrottsklassen är anpassat för att eleverna ska kunna ha tid för sin ridning 4-5 eftermiddagar i veckan. Eleverna läser Specialidrott-ridning 1 & 2 som individuellt val där skolan samarbetar med tränaren. För eleverna finns möjlighet till privat inackordering och boende på Runsten och tillgång till några av landets bästa tränare inom hästsporten.

Det går självklart bra för elever som utför andra idrotter att söka till programmet och få samma specialanpassat schema för att underlätta möjligheten att elitsatsa på både idrott och studier.

– Vi är otroligt glada över att kunna erbjuda framtida elever denna unika chans att kombinera studier med satsningar på elitidrott. På JENSEN har vi flera elitidrottare och har därför sett ett behov av ett särskilt utformat program som underlättar för dem att utvecklas optimalt både inom skolan och sin sport, säger Anna Keding, Rektor på JENSEN gymnasium Norra.

– Runsten Equestrian jobbar ständigt för att på olika sätt bidra till och utveckla ridsportens framtid. Unga talangfulla ryttare har alltid varit ett stort fokus i vår verksamhet och det är otroligt spännande att få dra igång detta projekt tillsammans med JENSEN, säger Josefine Ronquist, projektledare på Runsten Equestrian.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close