Nyheter

Zinkendamms ishall akut stängd

Zinkensdamms ishall på Södermalm har så stora konstruktionsproblem att anläggningen stängs redan ikväll, fredag den 26 oktober. Det visar en rapport som Stockholms stad, som äger anläggningen, tagit del av.

– Vi kan konstatera att byggnaden glider. I värsta fall kan väggar, tak, eller hela konstruktionen rasa ihop. Troligtvis beror detta på instabilitet i marken. Med sådana säkerhetsrisker måste vi stänga hallen omedelbart, säger Åsa Öttenius, fastighetsdirektör i Stockholms stad.

Stockholms stad ska nu utreda vilka åtgärder som krävs för att hallen ska kunna öppna igen. Rapporten visar att det inte finns några kortsiktiga lösningar. Det troliga är därför att Zinkensdamms ishall kommer att hålla stängt resten av säsongen.

Stockholms stad har upprättat en direktkontakt med berörda föreningar.

– Ett omedelbart agerande är nödvändigt, även om konsekvensen blir tråkig för flera av stadens föreningar som nyttjar ishallen. Vi arbetar nu hårt för att hitta lösningar med tider i andra hallar, säger Marina Högland, idrottsdirektör i Stockholms stad.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close