.IshockeyNyheter

Gratis blodsockerkoll på Djurgården-match på Hovet

På torsdag den 1 november kommer Diabetes Wellness Sverige finnas på plats på Hovet i Stockholm och ha gratis blodsockerkoll. Då har du möjlighet att testa dig för att se om du ligger i riskzonen för diabetes samt lära dig mer om folksjukdomen som ökar för varje år.
Samma kväll spelar Djurgården hemmamatch mot Linköping.

På torsdag den 1 november kommer Diabetes Wellness Sverige med sjuksköterskor finnas på plats på Hovet i Stockholm och utföra gratis blodsockerkoll mellan kl 17.30 – 20.45 samt även informera om diabetes.
Diabetes är en av de stora folksjukdomarna som växer rekordartat, där diabetes typ 2 ökar mest. En av tio är i dag omedveten om att de har diabetes. I Sverige beräknas över 600 000 personer ha diabetes år 2030 om inte utvecklingen bryts. Så passa på att testa ditt blodsocker gratis och se om du ligger i riskzonen för diabetes. Vi på Diabetes Wellness Sverige kommer vara på plats från att de öppnar på Hovet, det vill säga 17.30. Det är dock viktigt att inte äta eller dricka något en timme före mätning. Vatten går dock bra att dricka.

– Vi vill öka medvetenheten om folksjukdomen diabetes och kunna hjälpa personer som eventuellt ligger i riskzonen genom att sprida information om hur man kan förebygga att få diabetes typ 2. Om du har koll på ditt blodsocker så kan agera i tid innan sjukdomen har brutit ut. Så passa på att kolla ditt blodsocker och se om du är i riskzonen för diabetes, säger Ann Fogelberg, PR- och Pressansvarig på Diabetes Wellness Sverige.

Aktivitet: Information om diabetes och gratis blodsockerkoll av sjuksköterskor. Det är dock viktigt att inte äta eller dricka något en timme före mätning. Vatten går dock bra att dricka.
Plats: Hovet, Stockholm
Tid: Torsdag 1 november 17.30 – 20.45

Relaterade artiklar

Back to top button
Close