.FotbollNyheter

Han tar över Sollentunas damlag

Ben Åsberg Cronshaw har utnämnts som huvudtränare för damlaget i Sollentuna FK. Han kommer närmast från ett tränaruppdrag i IK Frej och kommer ansluta fullt ut vid årsskiftet.

Sollentunas damlag har under Patrik “Putte” Eklöf gått från divison tre till division ett, med serieseger i division två säsongen 2018. Mu tar Ben över.
Klubben skriver:
“Med siktet inställt på division 1 och fortsatt utveckling av damlaget och hela våra dam- och flickverksamhet välkomnar vi nu Ben Åsberg Cronshaw som ny huvudtränare. Ben kommer närmast från IK Frej och ansluter vid årsskiftet.
Putte har varit en stor anledning till damlagets avancemang från division 3 till division 1 och med sina två seriesegrar som huvudtränare kan vi konstatera att han är en av klubbens mest framgångsrika tränare och en person som för alltid är den del av Sollentunafotbollen.”

Ben Åsberg Cronshaw beskriver sig själv som en typisk före detta “allt-eller inget” engelsk fotbollsspelare.
– Efter en framgångsrik ungdomskarriär fick jag en skada som hindrade mig från att ta mig till den högsta nivån av spelet och förändrade mitt fokus från spelare till tränare. Vad jag snabbt insåg var att min talang som tränare överväger mina spelförmågor. Sedan dess har jag coachat i 5 år, och även hunnit med ett stort karriärbyte till damfotboll och utvecklingen av tjejfotboll. Efter två år med IK Frejs Damlag och ett år med F03 kombinerade jag min passion med en masters i International Football Business med en specialisering i utvecklingen av damfotboll för att förhoppningsvis bli den tränare som Sollentuna har investerat i.
Varför blev det Sollentuna FK?
– För mig är det det otroliga drivet och viljan att utveckla damfotboll till det bättre. På mitt första möte med Louise kände jag genast en stark känsla av jämlikhet mellan att utveckla tjejerfotbollen och omsorg och uppmärksamhet på damfotboll. Jag har coachat några fantastiska lag i Sverige redan, några som kommer att leva kvar i minnet länge, men de har tyvärr varit i svåra lägen för att utvecklas till sin fulla potential inom sina respektive klubbar.
– I Sollentuna verkar det som om det inte finns någon gräns för hur mycket stöd det finns, hur långt damlaget kan gå och hur speciellt och hållbart kvinnornas fotboll kan vara. Att vara en del av den rörelsen … det är en möjlighet som inte får missas.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close