.

Lag Hasselborg uttaget till EM

Svenska Curlingförbundet och förbundskapten Peja Lindholm presenterade idag truppen inför EM i Tallinn, Estland 16-24 november 2018. Och det blir OS-lagen Hasselborg och Edin som får chansen att jaga nya svenska medaljer.

– På damsidan hade vi konkurrens mellan Lag Hasselborg och Panthera. Båda lagen har övertygat i inledningen av säsongen och ligger i den absoluta världstoppen. Under de senaste veckorna har Lag Hasselborg visat riktig storform och är också det lag som kommer representera Sverige på EM, säger förbundskapten Peja Lindholm.

– På herrsidan är Lag Edin ensam i landslagstruppen och är också det självklara valet till EM. Laget har blandat resultaten under säsongen men har på slutet visat den storform vi är vana att se från deras sida.

– Glädjande är också att vi har två nya reserver med oss som gör mästerskapsdebut i seniorsammanhang. För damerna har vi Johanna Heldin från IK Fyris. Under säsongen har Johanna också satsat på mixed dubbel och tillsammans med Kristian Lindström vann de en internationell turnering i Tyskland. På herrsidan har vi vår junior Daniel Magnusson, Karlstad CK, som är en mycket lovande spelare och har tidigare spelat JVM, säger Peja.

Sveriges trupp vid EM 2018

Lag Hasselborg, Sundbybergs C

Anna Hasselborg
Sara McManus
Agnes Knochenhauer
Sofia Mabergs
Reserv: Johanna Heldin
Coach: Wayne Middaugh

Lag Edin, Karlstads CK

Niklas Edin
Oskar Eriksson
Rasmus Wranå
Christoffer Sundgren
Reserv: Daniel Magnusson
Coach: Fredrik Lindberg

Förbundskapten: Peja Lindholm
Fysio: Marie Dominique-Ferré

Relaterade artiklar

Back to top button
Close