Nyheter

Bragdlaget från VM intar Friends

De fyra svenska VM-hjältarna från Tryon, USA, tävlar igen på Friends Arena och Sweden International Horse Show.
Och det är formstarka ryttare som kommer för att ge den internationella eliten en match.
– Det är första gången som vi får se hela laget samlas efter succén i USA, det är härligt att de nu får möta den stora hemmapubliken, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Under VM stod de fyra svenska ryttarna för en osannolik bragd och visade att svensk ridsport är starkare än någonsin. Efter en andlöst spännande omhoppning blev det ett VM-silver till svenskarna.
Fredrik Jönsson, Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckerman kommer nu för att tävla inför den stora hemmapubliken. För succémannen Fredrik Jönsson blir det första gången i nationalarenan:
– Det ska bli jätteroligt att komma till Friends Arena. Jag har aldrig varit där varken med eller utan häst, säger Fredrik Jönsson.
Och det är tillsammans med vår nye superhäst Cold Play han kommer.
– Det är planen. Han känns jättepigg och fräsch. Vi ska hinna rida två tävlingar, Helsingfors i helgen och sedan en till, innan Stockholm, för att komma rätt förberedda. Jag har inte tävlat inomhus på ett år så vi behöver stämma av lite med honom hur det känns att komma in nu efter en lång utomhussäsong. Jag har faktiskt knappt ridit i ett ridhus på länge, skrattar Jönsson.

Det är ett fortsatt formstarkt svenskt lag som kommer till Stockholm den 29 november – 2 december. Sedan VM-tävlingarna i september fortsätter ryttarna att rada upp fantastiska tävlingsresultat.
– De här ryttarna är otroligt starka, men vad som är fortsatt roligt för svensk ridsport är att det är många fler som vill vara och fajtas om platserna i toppen. Det är fortfarande öppet om vilka fler av svenskarna som får en biljett till SIHS, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Hoppningen under Sweden International Horse Show:
Förbundskapten Henrik Ankarcrona tar ut nio svenska ryttare och sportchef Malin Baryard Johnsson ansvarar för de nio internationella toppryttare som bjuds in.
Varje ryttare tar med sig två hästar och samtliga startar i de sex internationella klasser som går under helgen. Se hela programmet och alla klasser på www.swedenhorseshow.se

Relaterade artiklar

Back to top button
Close